Ad van Roosmalen is een ervaren facilitator van participatieve bijeenkomsten en processen, sinds 2011 als zelfstandig adviseur en sinds 2017 als gecertificeerd trainer. Hij is lid van een internationaal netwerk van Genuine Contact™- professionals. Vanuit Amsterdam, werkt hij zowel binnen Nederland als daarbuiten.

Na een aantal jaar voor de gemeente Amsterdam gewerkt te hebben, werkte hij ruim 10 jaar voor een adviesbureau aan grootschalige gebiedsontwikkelingsprojecten in heel Nederland. Inmiddels zeer ervaren in projectmanagement, richtte hij zijn focus in die tijd steeds meer op hoe teams en organisaties kunnen werken op een manier die ervoor zorgt dat zowel mensen als organisaties kunnen floreren en succesvol kunnen zijn, en tegelijk een positieve impact hebben op hun omgeving. Hij was betrokken bij co-creatie-initiatieven en sociale ondernemingen in de culturele sector en verandervraagstukken in de publieke sector. Ad werkt momenteel aan het opzetten van vernieuwingsnetwerken, een innovatieve manier om vorm te geven aan veranderingen in manieren van denken, doen en organiseren.

Door zijn ervaring als projectmanager, stafmedewerker en zelfstandig adviseur heeft hij inzicht in en ervaring met complexe veranderprocessen, zowel van binnenuit als van buitenaf. Ad is flexibel en past zich makkelijk aan nieuwe omstandigheden aan, zonder het doel uit het oog te verliezen. Hij heeft het doorzettingsvermogen om lange trajecten tot een goed einde te brengen en een inclusieve manier van werken. Zijn manier van faciliteren nodigt uit tot humor en creativiteit. Ad maakt deel uit van de Genuine Contact™ Co-Owner’s Group en werkt in co-creatie samen met onder meer Doris Gottlieb, Meneer de Leeuw en Van der Vorm Advies / Up-to-us. 

 

Opdrachtgevers

Overheid / semi-overheid

Deelstaat Vlaanderen, CJSM

Gemeente Amsterdam

Gemeente Apeldoorn

Gemeente Delfzijl

Gemeente Haarlem

Gemeente Heerhugowaard

Gemeente Maassluis

Gemeente Rotterdam

Nationale Politie

THUIS.LAB / Provincie Noord Holland

Onderwijsgerelateerd

B-Challenged

Basisschool De Groene Hoek

Knowmads Business School

Lorentz Instituut

MBO-Raad

Starters4Communities

University of Amsterdam / FEB

Cultuursector

Concertgemaal Amsterdam

No Man’s Land

Splendor Amsterdam

Stichting DeeAispora

Stichting Broedplaatsen

Bestuursfuncties

Sounds of Change 2017 - heden

Broodfonds Duivekater 2015 - 2017

Broedplaats BOUW 2014 - 2015

Verbonden netwerk, groepen en activiteiten

Genuine Contact Organization

Meneer de Leeuw

Partners in co-creatie:

Christine van der Vorm / Up-to-us

Doris Gottlieb Consulting

Meneer de Leeuw