CONSULTANCY in leiderschap EN organisatieontwikkeling

Ik kan je organisatie niet ontwikkelen. Dat kan je het beste zelf doen. Vanuit duidelijke doelstellingen en een duidelijke visie. Dat 'zelf de organisatie ontwikkelen', daar kan ik bij helpen.

Organisatieontwikkeling is maatwerk. Elke organisatie is anders, heeft andere doelstellingen, een andere context, een andere samenstelling. Ik ben er van overtuigd dat elk team en elke organisatie zelf in staat is haar visie en doelstellingen waar te maken. De weg om er te komen, het 'hoe', daar kun je mij goed bij gebruiken. 

 

Ben je nieuwsgierig over hoe ik je kan helpen, neem dan contact met me op en stuur een mail naar ad@advanroosmalen.nl. Ik ga graag het gesprek aan en kijk ernaar uit je te ontmoeten.

 

Wat ik doe

Organisatieontwikkeling

Bij de ontwikkeling van een organisatie richt ik mij op de gezondheid van een organisatie. Een gezonde en evenwichtige organisatie kenmerkt zich door een productieve werkomgeving, betrokken medewerkers en stakeholders. 

 

Leiderschapsontwikkeling

Omgaan met verandering en het aannemen van een nieuwe manier van werken vraagt om nieuwe vaardigheden en een andere manier van zijn. Ik bied trainingen en coaching aan om leiders en teams hierin te begeleiden. 

 

Workshops

Ik werk op een co-creatieve, actiegerichte manier aan strategie- en visieontwikkeling. Daarbij gebruik ik innovatieve methoden als Open Space Technology en Whole Person Proces Facilitation.

Hoe ik dat doe

1.  Assessment

Met eenvoudige en krachtige kaders en processen help ik bepalen wat de staat van de organisatie is en waar je met de organisatie heen wil. We stellen een diagnose van de gezondheid van de organisatie.

 

2. Strategieën en acties voor het behalen van resultaat

In co-creatie stippelen we een ontwikkeltraject uit, die past bij de doelstellingen, visie en gewenste resultaten van de organisatie.

Ik begeleid opdrachtgevers en alle betrokkenen terwijl ze hun nieuwe manier van werken ervaren en uitoefenen. 

 

3. Training en mentoring

In elk project bereid ik de leiders en teams voor op de nieuwe manier van werken en het omgaan met de veranderingen door individuele en groepsmentoring en leiderschap- en vaardigheidstraining, 

 

 

over mijn aanpak

Ik werk volgens de participatieve aanpak van Genuine Contact™. Deze aanpak is praktisch, zeer participatief en holistisch. De eenvoudige kaders en tools kunnen worden ingezet in verschillende typen organisaties en hebben verschillende toepassingsmogelijkheden.

De eenvoud van de werkwijze maakt het mogelijk te werken met zeer complexe problemen en uitdagingen. Of het nu een gaat om een eenmalige bijeenkomst of een heel verandertraject, ik besteed veel aandacht aan een goede voorbereiding en de verankering de uitkomsten in de organisatie.

Voor wie

Ik werk zowel binnen als buiten organisaties voor mensen, netwerken, gemeenschappen, teams en organisaties, die op zoek zijn naar een manier van werken waarmee ze effectief en duurzaam resultaat kunnen halen.